Paalutus

4 joulukuun, 2012 § Jätä kommentti

Maanantai oli paalutuspäivä. Aamulla häärimme tontilla tunnin verran kolaamassa lumia pois suojapeitteiden päältä (lämpötila jotain -16 astetta). Lumi oli estänyt maata jäätymästä, vaikka pakkanen oli lähennellyt pariakymmentä astetta viikonlopusta asti.

Kuormurin perässä lavetilla paalutuskone.

Kuormurin perässä lavetilla paalutuskone.

Paalutuskone (Kankareen paalutus) tuli paikalle kuorma-auton perässä kuljetuslavetilla. Lavetin ramppia ei saatu aamusella ollenkaan auki, sillä se oli jäätynyt tai muuten vain jämähtänyt totaalisesti kiinni. Ilmeisesti parin tunnin jälkeen ongelma oli tavalla tai toisella korjattu ja paalutuskone saatiin lavetilta pois. Sen jälkeen itse homma hoitui pikaisesti. Perustussuunnitelman mukaan paaluja lyötiin maahan 16 kpl. Kulunut metrimäärä selviää myöhemmin laskun kolahtaessa postilaatikkoon. Iltapäivällä vielä mittamies kävi tarkistamassa paalujen paikat.

Peitteet laitettiin paalutuksen jälkeen paikoilleen, mutta maa/sora oli kerennyt jo jäätymään. Nyt peitteiden päällä ei myöskään ole lunta eristeenä. Saa nähdä pitääkö maata sulattaa lämpömatoilla ennen anturoiden valamista.

Avainsanat:

Jätä kommentti

Mikä tämä on?

You are currently reading Paalutus at Villahirsi.

Meta