Pitkät styroksityöt

15 toukokuun, 2013 § Jätä kommentti

Kuvittelimme, että styroksien asennus lattiaan olisi helppo ja nopea juttu, onhan niitä kevyt siirrellä ja helppo työstää… mutta reilusti toista viikkoa niitä on nyt väsätty paikoilleen. Ontelolaattojen päälle tulee  siis 20 cm styroksia (joita kuuluu kutsua EPS-levyiksi). Mies on ollut töistä raksalomalla ja väsännyt täyttä päivää, ja iltaisin ja viikonoppuisin ollaan puurrettu yhdessä. Putkien asentamiset styroksin sisään, viemäriaukkojen koloaminen ym. vievät vain yllättävän paljon aikaa. Työn määrää tulee helposti reilusti aliarvioitua. Vielä puuttuu jotain pieniä juttuja, kuten uretaanitäyttöjä koloihin, ennen kuin voidaan tuoda raudoitusverkot sisälle asennettavaksi.  Sitten asennetaan – onneksi tilaustyönä – lattialämmitysputket. Näillä näkymin betonivalu tehtäisiin viikon kuluttua, jolloin kaikki työ peittyy taas näkyvistä ja saamme hippusen valmiimman lattian.

Kuvankaappaus 2013-5-15 kello 22.24.02

Ontelolaatan päälle tulee kolme kerrosta EPS-levyjä, yhteensä 20 cm. Sininen reunanauha estää seinää kastumasta betonivalussa, jota taasen tulee 10 cm. Lattianpinta tulee ikkunoiden alareunan lähelle.

Kuvankaappaus 2013-5-15 kello 22.23.27

Styroksiin upotetut vesiputket, joista kylmää ja lämmintä vettä lähtee teknisestä tilasta alakerran hanoihin. Näiden päälle tulee vielä pari kerrosta styroksia, joihin laitetaan taas jotain muuta tekniikka kulkemaan.

Jätä kommentti

Mikä tämä on?

You are currently reading Pitkät styroksityöt at Villahirsi.

Meta